Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

tallin omistaja

 

Avra Inari Pohjanheimo

24vuotta, syntynyt 01.01.1994

saame/suomi

harrastanut ratsastusta 5vuotiaasta lähtien

estepainotteinen, re. 160cm, me. 140cm

entinen kouluintoilija, ko. Grand Prix

 

 

Perustietoa: Avra Inari Pohjanheimo, 24-vuotias, saamelaissyntyinen nuori nainen. Avra syntyi Saamenmaalla Suomen pohjoisosassa ja muutti perheensä kanssa Äkäslompoloon ollessaan 6-vuotias. Hevosista Avra oli kiinnostunut jo pikkutyttönä, mutta aloitti ratsastuksen tavoitteellisesti vasta muuton jälkeen. Avran äiti on saamelainen ja isä kotoisin Äkäslompolosta. Äkäslompoloon muutettiin isän vanhempien avuksi ja Avra oppikin isoisältään kaikki tallinpidon salat. Avralla on 26-vuotias isoveli ja 15-vuotias pikkuveli. Ainoana tyttärenä kasvaneena Avra on oppinut puolustautumaan ja tämä nainen on viimeinen ihminen, kenen kanssa tahdot väitellä. 

Avralle tämän saamelaisjuuret ovat hirveän tärkeät. Nainen puhuu sujuvasti inarinsaamea, koltansaamea sekä suomea, mutta useimmiten kuulet Avran jupisevan itsekseen saamenkielellä, varsinkin jos nuori nainen on huonolla tuulella. Avra uskoo, että on perinyt tulisen luonteensa äitinsä saamelaiselta suvulta. Hän on äitinsä kanssa täysin samanlainen: temperamenttinen, "pieni mutta pippurinen", erittäin itsepäinen ja huumorintajuinen. Isältään Avra on perinyt lappalaisten rennon olemuksen, joten se yhdistettynä tuliseen luonteeseen on melkoinen näky.

Avralla on harmaat hiukset, joiden sävy vaihtelee sitä mukaa kun nainen kampaajalla jaksaa ravata. Luonnostaankin nainen on erittäin vaaleahiuksinen, mutta harmaat hiukset on tuonut hiusväri, ei vanhuus - ainakaan vielä. Avralla on erikoiset silmät, jotka vaihtavat väriä tummanharmaasta siniharmaaseen. Vaikka voisi kuvitella harmaan olevan naisen lempiväri, niin se on oikeasti punainen. Usein Avralla näkeekin päällään punaisia ja mustia vaatteita, ja nainen on erittäin tarkka tyylistään. Avra rakastaa yhdistellä tyylikkäät värit sekä itselleen että hevoselleen. Hiuksensa nainen pitää aina ranskanleteillä tai Lapin kelien mukaan pipon alla piilossa.

 

Historiaa: Tosiaan, Avra Pohjanheimo muutti ihan Suomen pohjoisimmasta osasta saamelaisten alueelta Saamenmaalta Äkäslompoloon ollessaan 6-vuotias. Äidin saamelaissuku jäi pohjoiseen, kun isän lappalaiset vanhemmat tarvitsivat apua työnteossa. Pohjanheimon suku on vuosisadan ellei kaksikin Kolari-Äkäslompolo-Kittilä alueella ollut tunnettu poronhoidostaan ja ravihevostoiminnasta. Avran isoisällä Aslakilla oli suuri hevostila, joka ristittiin jo ennen valmistumista Pohjoistuulen tilaksi. Pienestä pitäen Avra oppi hevosenhoidon ja tallinpidon niksit isovanhemmiltaan ja pääsi opettelemaan ratsastuksen salat menestyneiltä kilparatsastajilta. Ensin koulukärpänen puraisi, ja Avra ehti valmentautua jo todella korkealle, kunnes eteen sattui unelmien hevonen, josta ei vain ollut kouluratsuksi. Tuon unelmien hevosen kanssa Avra rakastui esteratsastukseen ja koulukiemurat jäivät paljon vähemmälle.

Isovanhempiensa ollessa jo niin vanhoja, että tallinpito alkoi käydä vaikeaksi, Avra ja hänen vanhempansa astuivat tallin hallintoon. Avra halusi ratsutallin lähiseudun heppahöperöille, ja sen hän saikin. Tallia kunnostettiin ja laajennettiin, rakennettiin kunnon tarhat ja laitumet sekä kaksi ratsastuskenttää. Rahoitusta tuli tietysti pankista, mutta myös suvulta, muutamalta Äkäslompolon yritykseltä ja Ylläksen hiihtokeskukselta, jonka kanssa solmittiin yhteistyösopimus. Avran vanhemmat pyörittävät toimintaa turisteille Pohjoistuulen mailla ja hevosilla, mutta Avra itse vastaa kaikesta ratsastustoiminnasta. 

 

Kuva © WeHeartIt

 

Pohjoistuulen tila on virtuaalitalli • This is a sim-game stable


TaustakuvaVelvet Factory

Ulkoasu: Viimakoura , Bruno Meyer (Lisenssi) , Shizoo Taustakuva: Shizoo

 

 

©2019 Pohjoistuulen tila - suntuubi.com